Geologie & Landschap

Geologie & Landschap

Hoe het begon...

Hoe is het landschap ontstaan? Het is de vraag die aan de basis ligt van onze Werkgroep Geologie en Landschap. In juni 2007 heb ik deze werkgroep uit de grond gestampt onder auspiciën van de vzw Natuur.Koepel Zuid-West-Vlaanderen. Het officiële startschot werd gegeven aan het oude badhuisje te Vierves-sur-Viroin, op het eind van een bloedhete, geologische excursie rond de overgang Ardennen-Calestienne-Famenne-Condroz.

Na 6 jaar en even zoveel geologische landschapswandelingen was de tijd er duidelijk rijp voor. De ambities werden ook groter. Van voorzichtige voormiddagwandelingen trok de werkgroep in maart 2008 voor de eerste keer met een volgeladen bus naar de grensstreek Binnen-Vlaanderen en Artois, in de omgeving van het bekende Clairmarais (N-Frankrijk). 2009 kende een dagexcursie in de streek rond Givet, rond de geologische met zijn ongeëvenaarde kalkgraslanden nabij de vesting Les Ecuries de Napoleon.

Ook de tweede geologische buitstap naar het Zeeuws-Vlaamse Krekengebieden met zijn oneindige water- en oorlogsgeschiedenis, was een voltreffer.

Het voorjaar 2010 kende twee activiteiten : een geologische wandeling in de Vlaamse Ardennen - op de Kluisberg. Een week later werd een derde geologische busuitstap gedaan met Natuurpunt De Bron en het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels doorheen de Westhoek, de Kemmelberg en de Rode berg.

Post Not Found

The category does not have any posts.